Véget ért a Nyelvvel-Lélekkel országos nyelvkönyvgyűjtő akció első felvonása. A Magyar Vöröskereszt és a Lector fordítóiroda május óta tartó közös programja során összesen 6878 darab könyv gyűlt össze az adományozók segítségének köszönhetően. Az első könyvcsomagot kedd délelőtt a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságán Kardos István főigazgató és Kepes András, az akció nagykövete adta át az elsőként jelentkező iskola nebulóinak. Az eseményen készült fotókat a Magyar Vöröskereszt hivatalos Facebook oldalán tekinthetők meg.

Az eddig példátlan kezdeményezés a hátrányos helyzetű, szűkös anyagi forrásból gazdálkodó intézmények tanulóinak kíván segíteni a nyelvtanulásban. Összesen 31 jelentkezési lap érkezett be az ország minden szegletéből, ez mintegy 9000 diákot érint. Az átadáson a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található szemerei Általános Iskola nyelvtanára és tanulói vettek részt, akik elsőként jelezték a könyvek iránti igényüket.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Lector fordítóiroda minket keresett fel a Nyelvvel-Lélekkel program megvalósításával. A Magyar Vöröskereszt minden olyan kezdeményezést támogat, amely a nemzetek közötti kommunikációt segíti, hiszen egy 187 országot felölelő nemzetközi szervezet tagja vagyunk. A Magyar Vöröskereszt igyekszik mindig a legrászorulóbb réteget támogatni. Különösen fontos számunkra, hogy a Nyelvvel-Lélekkel akciónak köszönhetően megkönnyítjük a hátrányos helyzetben élők nyelvtanulását.” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A gyerekek a Nyelvvel-Lélekkel főtámogatója, a LeasePlan Hungária Zrt. és a Fittipaldi Sofőrszolgálat segítségével érkeztek meg az átadásra, ahol nagy volt az izgalom, hiszen Gyurcsík Tibor rögtönzött nyelvóráján vehettek részt, melyen a tananyag Tibi saját dalának refrénje volt angolul. Az X-Faktorban feltűnt énekes lelkes támogatója volt az akciónak, adománygyűjtéssel egybekötött közönségtalálkozót is tartott nyáron, hogy ezzel ösztönözze a fiatalokat hátrányos helyzetű társaik segítésére.

Kepes András egy angol nyelvtörővel nevetette meg a gyerekeket és beszélt nekik arról, mennyire fontosnak tartja a nyelvtanulást. „Nyelveket beszélni fantasztikus dolog. Utat nyit más kultúrák felé, megmutatja, hogy oda kell figyelnünk egymásra.”

Az akció sikerességét bizonyítja az összegyűlt könyvek száma, melyek között a legtöbb német és angol nyelvű tankönyv. A szervezők biztosak abban, hogy egyetlen jelentkező sem marad adomány nélkül. „Ugyan bíztunk abban, hogy az akció megmozgatja majd az embereket, hiszen nagyon fontos célt szolgál, mégis felülmúlta képzeletünket az eredmény. Rengetegen támogatták a programot, ebből is látszik, hogy sokan tartják fontosnak a nyelvtanulást és az idegen nyelvek ismeretét. Szeretnénk majd folytatni a gyűjtést, hiszen segítségre folyamatosan szükség van.” – összegezte a Nyelvvel-Lélekkel akciót Nagy Zoltán, a Lector fordítóiroda igazgatója.

Az összegyűlt kötetek, nyelvkönyvek iskolákhoz való eljuttatásában a LeasePlan Hungária Zrt., hazánk vezető gépjármű- és flottakezelő vállalata segédkezik, aki a logisztikai mellett anyagi támogatással is erősítette az akció sikerét. „30 nyelven beszélünk a vállalatnál, így átérezzük a súlyát, hogy milyen fontos, hogy tudunk kommunikálni egymással és megértjük egymást. Ennek tükrében boldogan álltunk a nemes ügy mellé, és a jövőben is szeretnénk támogatni a programot.” – mondta el Pesti Tímea kereskedelmi igazgató.

Az akció részleteiért és a korábban kiadott közlemények megtekintéséért látogasson el a www.lector.hu/nyelvgyujtes oldalra.

Forrás: voroskereszt.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kepesandras.blog.hu/api/trackback/id/tr384830813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása